Ska man parkfesta, ska man göra det i Nora!

Proggänget, en sjusärdeles salig samling, alternerar sina lurviga mellan Parkfesten i Nora och Rock At Sea. I år saknades Berith (Hatt-Berith, alltså), Bosse och Eva, men Linnéa, Håkan, Anita, Berta, Kurth, Hans, Anders, Anna-Carin, Erik, Jane, Anna, Else-Marie, Musad och Janne var där.

Jag tycker om Parkfesten, inte bara för Noraparkens Teaterlada – en fantastisk scen – och att man kan köpa varm korv med kaffe, utan framförallt för den goda musiksmaken hos Föreningen Levande Musik i Nora som vågar blanda okända och experimentella akter med mer kända namn.

I år fanns till exempel Trummor & Orgel som fick mig att minnas hur jag och min kompis Bert-Ola satte oss i hans lilla, röda öppna sportbil och körde från Piteå till Skellefteå för att lyssna till Hansson & Carlsson. Jack Vreeswijk måste arbeta med sitt faderskomplex, fast mästergitarristen från Åmål, Love Tholin var en upplevelse. Abalone Dots var mer kompetenta än riktigt intressanta. Stefan Sundström, däremot – för att inte tala om The Vanjas:

Stefan Sundström har förmågan att med sina underfundiga tänkvärda visor och sitt mellansnack trollbinda publiken. Hög kommunikationsfaktor och många igenkännanden orsakade publiksuccé i Noraparkens Teaterlada (för övrigt en fantastisk scen liksom deras vackra välbevarade paviljong/rotunda).

Men den stora överraskningen kom att bli The Vanjas som fullständigt golvade alla danstvehågsna med sin twistrockpunk- en explosiv urladdning med en kärleksfull blinkning till 1960-talets början. Vanja Lo – silverlamérad sångerska i det för övrigt stilenligt rödklädda kostymerade bandet gav inte publiken en chans att låta bli att dansa loss. Och de tog den.

Tänk att rocken/twisten fortfarande har en framtid. Och att den kommer från Sverige – med the Vanjas. Jerry Lee Lewis skulle ha domnat vid pianot om han haft möjlighet att se och uppleva det mesta rockbandet genom tiderna: The Vanjas.

Citatet ovan är hämtat från en fin artikel på Folk & Rock i Segmons hemsida, skriven av deras festivalgeneraler efter besöket på årets Parkfest. Läs den!

Och sen har vi ju kul, förstås. Linneá och Håkan bjuder på förfest och efterfest och fest däremellan. Några bildbevis:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen